2014-ben, egy sastangomon hangzott el ez a kérdés, most megosztom veletek.

Sri Bhagavan szerint egy felébredett személy 100.000 emberre van hatással, beszélnél erről?
Például amikor egy nem felébredett valamilyen módon kapcsolatba kerül egy felébredettel, legyen az személyes találkozás vagy egy beszélgetés telefonon vagy skypeon… de akár sms vagy üzenet formájában is, akkor az agyuk összekapcsolódik. Mivel a felébredett személy magasabb rezgésen van ezért a nem felébredett agya elkezd magasabb rezgésen működni, mivel kapcsolódtak. Ekkor megtörténhet, hogy a nem felébredett nyugalmat, békét érez vagy megmagyarázhatatlan boldogság önti el. Az is megtörténhet, hogy a nem felébredettben az elnyomott és nem megtapasztalt fájdalmak elkezdenek nagy erővel a felszínre törni. Amikor a nem felébredettben megjelenik egy fájdalom, azt a felébredett képes megtapasztalni – ahogyan az örömét is.
Tegyük fel, hogy amikor gyerek voltál haragudtál az anyukádra, mert folyton kioktatott, lenézett, butának nevezett… tegyük fel, az anyukád tanítónő volt, így hoztál egy döntést, hogy be fogod bizonyítani neki, hogy többet érsz nála ezért te is tanító leszel. Azonban mert fájdalom van a háttérben, egész életedben szenvedsz és mert nem tudod megtapasztalni, akár fizikai betegséget is okozott. Amikor kapcsolódsz egy felébredetthez, az agyad magasabb rezgésen kezd működni és az addig elnyomott fájdalom, mondjuk, hogy egy nő kioktat, hatalmas erővel jelenik meg. A felébredett állapotából fakadóan erőfeszítés nélkül tapasztalja a lényedet, így a fájdalmat is, ami a tapasztalás után mint egy buborék, eltűnik. Lehet, hogy ebből semmit nem veszel észre, egyszerően csak lassan eloszlik az a fájdalom ami ezeket a problémákat okozta és mivel eltűnik egy évtizedek óta cipelt fájdalom a test magától gyógyulni kezd. Nem vagy rá tudatos, de egyszerűen meggyógyulsz és a régi sérelmeid sem jelennek meg többet.
Sokszor elég egy felébredett vagy megvilágosodott közelében lenni, leülni mellé… ennyi elég. Az agyad kapcsolódik, amitől azonnal megváltozott tudatállapotba kerülsz. Megtörténhet egy mély jelenlét tapasztalása, deekshát kaphatsz, ami tovább mélyíti az állapotodat. Akár felébredetté is válhatsz. Több felébredett együttes jelenléte exponenciálisan erősíti ezt a jelenséget, ezért minél több a felébredett a világon, úgy lesz ez egy megállíthatatlan folyamat. A kritikus tömeget már elértük, a felébredettek által a világ átalakulása megállíthatatlan.