Ha szeretnéd velünk egyszerre kezdeni ezt a csodálatos rituálét,
várunk szeretettel a hatvani Egység Szentélyben tartandó Mala avatásra!

VARADEEKSHA MALA

A VARADEEKSHA MALA egy nagyon erőteljes 21 napos indiai rituálé, amelyben minden évben emberek milliói vesznek részt a világ minden tájáról október 19. és november 30. között, hogy különleges csodák történjenek meg velük, illetve, hogy választ kapjanak az Istenitől az imáikra. E Szentséges 21 napos rituálé részeként az egyén aláveti magát bizonyos mérsékletességnek (megtartóztatásnak) és napi szertartásoknak, ami a 21. napon tetőződik be Sri Bhagavan áldásával, melyet a heti webcaston keresztül fogad be az illető. weekly webcasts. Amikor az egyén komolyan, szívből gyakorolja a megtartóztatások sorozatát 21 napig, a résztvevő olyan különböző mérföldköveken halad keresztül, mint a kapcsolatok gyógyulása, megbocsátás és szeretet tapasztalása, az Isteni Jelenlétre való ébredés, stb. A véletlenszerű egybeesések és csodák mindennapi történésekké válnak e Sentséges Rituálé végzése által.

MALA DHARANAM
a Mala szentelő ceremónia

A Varadeeksha Malát, ami egy lánc Sri Amma Bhagavan medáljával (ha elérhető) az alábbi szándékokkal viselheted:

 • A kegyelem kezének megtapasztalásáért véletlenszerű egybeesések és csodák formájában.

 • Bőségért, egészségért, kapcsolatok rendezéséért és valamennyi törekvésben való sikerért.

 • A szív kivirágzásáért.

 • A felébredésért és Isten felismerésért.

 • Az Aranykor bevezetéséért és globális átalakulás előidézéséért.

 • A szertartást bármely napon kezdheted okt. 19 és nov. 10. között

 • A mala felvétele előtt tisztítsd meg a testedet. Végezz tisztító zuhanyzást imádkozva az Istenihez, hogy töltse be a testedet, mivel a tested lesz a legfontosabb eszköz a felébredésedhez vezető ösvényen.

 • Fogadd a malát bármely oklevéllel rendelkező Egység Trénertől.

 • Ahogyan a nyakba helyezik a malát Amma Bhagavan medáljával, mind a malát kapó és az azt adó személynek is: kántálniuk kell a moolamantrat.

 • Köszönd meg Bhagavati Bhagavannak és imádkozz, hogy töltsön be a jelenlétével, és tegyen képessé téged arra, hogy végig tudd csinálni a 21 napos fogadalmadat.

 • Fejezd ki a szándékot, hogy szeretnél a szertartáson komolyan keresztül menni.

MALA VIRAMANAM
a 21 napos rituálé befejezése

A varadeeksha mala szertartás lezárása:

 1. Aarthi a Srimurthinak

 2. Az Isteni meghívása

 3. Chakra Dhyana vagy Ananda Mandala

 4. “Amma Bhagavan” vagy az Istenid bármely más nevének kántálása 49 percen keresztül

 5. Tapasztalás/csoda megosztás 10 percig

 6. Amma Bhagavan dhyana

 7. A heti webcaston való részvétel

 8. MEGJEGYZÉS: az egész folyamat után, ha viselted a malát és le akarod venni, akkor úgy vedd le, hogy közben elénekled egyszer a moolamantrát. Ezt a malát bármikor hordhatod, amikor csak akarod, vagy elteheted a jövő évi sadhana idejére, illetve folytathatod is a mala hordását ugyanúgy, ahogyan azt tetted ez alatt a 21 nap alatt.

 9. Az utazás betetőzéseként vegyél részt a heti webcast  Darshanon és fogadd be az Áldást a Varadeeksha Mala befejezéséért.

 10. Bármelyik nap befejezheted a Varadeeksha Maladat 2014. nov. 30 előtt (attól a naptól számított 21 nap múlva, amikor elkezdted a rituálét)

SZENTSÉGES ESKÜK

 1. Kezdd a napi rituálét/sadhanát minden reggel 5:30-kor a legkedvezőbb energiákért.

 2. Gyakorold a cölibátust végig az esküd 21 napja alatt.

 3. Kerüld a dohányzást, alkoholfogyasztást, bármilyen narkatikus szer fogyasztását 21 napig.

 4. Csak vegetáriánus ételt fogyassz (tej fogyasztása megengedett).

 5. Gyakorold a ‘Helyes beszédet’. Csak konstruktív és kedvező szavakat mondj, és ne mondj olyan szavakat, melyek bántóak, vagy negatívak.

 6. Ragaszkodj a napi egyszeri étkezéshez, a nap többi részében pedig élj gyümölcsökön és magvakon! Ha egészségügyi problmád van, kérünk, a saját megszokott, betartandó étrendedet kövesd.

 7. A 21 nap valamelyikén, lehetőleg valamikor a 15. és 21. nap között, szervezz egy satsangot (ejtsd: szatszang, jelentése: spirituális összejövetel), és oszd meg a tapasztalataidat! Az így összegyűlt csoport imádkozhat az egész emberiség jólétéért

REGGELI RITUÁLÉ / SADHANA

 1. Kelj napfelkelte előtt és végezz aratit Sri Amma Bhagavan srimurtijának.

 2. A padukakat az alábbi módon kell imádni. Kántáld a moolamantrát ezen lépések elvégzése alatt. Az alábbi három Padukáknak végzendő felajánlással az Isteni iránti mély tiszteletünket fejezzük ki.

  • Helyezd a Padukát oltárra / Paduka tartóra (kis terítő méretű díszes tartó huzat) / tálcára!

  • Tegyél rózsavizet egy anyagra (szövet, pl. kis kendő külön erre a célra), és gyengéden töröld át vele a Padukát, majd helyezd azt a Paduka tartóra!

  • Mártsd a jobb kezed gyűrűsujját egy kevés „chandan”-ba (picike tálcán kevés vízzel pasztaállagúra kikevert szantálfa por), és kend be azzal a Paduka tetejét!

  • Nyisd ki a dobozt, amiben a „kumkum”-ot tartod (piros por), és ugyanúgy, mint az előbb: a jobb kezed gyűrűsujját mártsd ebbe, és az ujjadra tapadt piros port nyomd a Paduka tetején lévő

   chandanra.

  • Vegyél néhány szem „Akshata”-t (sárga rizs), és szórd a Padukára.

  • Gyújts meg egy mécsest vagy lámpást és körözz vele a Paduka előtt. Az Aarthi közben énekeld el háromszor a Moola Mantrát.

  • Stotram (Az Isteni dícsérete)

 3. Hívd meg a Jelenlétet! Helyezd a fókuszodat a szívedre, és meditálj így egy kicsit, tapasztalva az Isteni Jelenlétet. Ezt követően, az alábbi dalok / mantrák közben ajánlj fel virágokat. Ha lehetséges kántáld az alábbi slokakat vagy mantrákat a CD-vel együtt.

 4. Beszélgess az Istenivel. Légy az ima állapotában néhány percig

  Om Sri Bhagavate Ananda Roopaaya Namaha

  Om Sri Bhagavati Ananda Roopinyai Namaha

  Kántáld mindkettőt 11-szer. A fentebbi kántálások 1 & 2 Hívd meg az Istenit mint áldott apát és áldott anyát. Végezz sashtanga pranamot a padukanak.

 5. Végezz Chakra Dhyanat saját magadtól vagy játszd le a Chakra Dhyana CD-ről.

 6. Parvathi Padma Dhyana:

  • Ülj egyenes háttal Padmasanaban (lótusz ülés) vagy bármilyen, számodra kényelmes helyzetben.

  • Vizualizálj egy arany lótuszt a Sahasraradnál (fejtető, korona csakra), aminek a szára leér egészen a Mooladhara (gyökér) csakrád aljáig.

  • Belégzéskor vizualizáld azt, hogy egy arany folyadék áramlik a lótusz szárán keresztül a Mooladhara csakrádból a koronacsakrádnál lévő lótusz irányába.

  • Tartsd bent a levegőt és vizualizáld, hogy arany energia tölti meg a lótusz minden egyes szirmát.

  • Kilégzéskor érezd, amint az energia átárad tested minden egyes sejtjén.

  • Ismételd ezt a kört 7-szer.

 7. Etess kóbor állatokat vagy madarakat valamikor a nap során.

 8. Végezz Amma Bhagavan Dhyanat este, az alábbiak szerint: Ahogyan mélyen belélegzel, vizualizáld Amma Bhagavant a szívedben. Kilégzéskor vizualizáld magadat Amma Bhagavan szívében. Ismételd meg ezt 7-szer.

 9. Este lefekvés előtt kérj bocsánatot azoktól, akiket megbántottál a nap során és bocsáss meg azoknak, akik téged bátottak meg. Fejezd ki a háládat azoknak az embereknek, akik aznap segítettek neked és fogalmazz meg egy szándékot, hogy te is segítesz nekik.