A felébredett állapotról és arról, hogy mennyi időt vesz igénybe ennek az elérése a mukthi deeksha fogadása után…

Nehéz tudni azt, hogy milyen gyorsan kerülhet valaki tartós felébredett állapotba a Mukthi Deeksha fogadása után. Többüknek, akik megosztották velem a tapasztalataikat, azonnali eredményeik voltak. Természetesen nem vagyunk egyformák. Nagyon fontos megértenünk, hogy néhány ember élménye a Mukthi Deeksha után egészen elektromos és erőteljes lesz, különböző víziókkal, tűzijátékokkal és a kundalini jelenséggel, míg másoknak nagyon gyengéd és finom, néhány órás vagy napos kibontakozás lesz a várt tűzijátékok nélkül. A felébredett állapot nem feltétlenül valami “feltűnő”. Ez a természetes állapotunk, a valóság tapasztalása által jellemezve úgy, ahogy az van, konfliktustól és ellenállástól mentesen, a világosság és öröm állapota a különválasztódás érzete nélkül.

A folyamat úgy mélyül, ahogy egyre jobban tudatában vagyunk a jelen pillanatnak
és ahogy megerősödik a kapcsolatunk az Istenivel.

Az egyik olyan deeksha, amelyik jelentősen megváltoztatta az életemetmilner

– Michael Milner tapasztalása

Nagyon finom volt, eleinte nem éreztem semmit és azt gondoltam, hogy sikertelen volt. Nagyon csalódott voltam. Minden más deeksha amit eddig tapasztaltam, kézzelfoghatóan erőteljes volt és azonnal egy megváltoztatott állapotba merített. Ezután a deeksha után néhány nappal, mintha egy tonna téglával ütöttek volna le, annak ellenére, hogy észrevétlen maradt számomra és nagy villanások és durranások nélküli volt, ez a látszólag gyenge deeksha finoman és folyamatosan kitörölt sok évnyi szenvedést. Ami bennem maradt az a hatalmas üresség és a csend volt, a boldogság gyengéd kibontakozása a központban, valami, ami velem maradt folyamatosan.

Meg kell értsük azt is, hogy a “Boldogság” szó gyakran félreértett, mint jelentés csak a mámor csúcsállapota, túlzó örömmel és elragadtatással. Azonban a “boldogság” szinonimája az egyszerű “érettség” vagy “békés elfogadás”. A felébredett állapotban található az egyszerű tapasztalása annak “ami van”, konfliktus és ellenállás nélkül. Ez az eredmény békében, nyugalomban és az energia fenntartásában nyilvánul meg, amit korábban az igyekvő elme felhasznált. Ez az energiatöbblet felbugyoghat elragadtatás és túlzó öröm eredményeként vagy csak egyszerűen békés nyugalom és világosság eredményeként, amelyben a szív intelligenciája és könyörülete kiragyoghat.

Az a Boldogság.

Azóta nagyon sok téves értelmezés kapcsolódik a “Megvilágosodás”-hoz, gyakran azt ajánljuk, hogy inkább használjuk a “Felébredett” szót ennek az állapotnak az értelmezéséhez. Ez különbözik a galaxisok víziójától, a ragyogó fényektől, a heves elektromos folyamattól a testben, a testen kívüli élményektől, a pszichikai érzékeléstől, Isten víziójától vagy a tudatosság más egyéb kiterjesztett állapotaitól, amelyek a kundalini energia, a csakrák aktiválásának következményei (általában egy átmeneti állapot).

Másrészt a felébredett állapot jellemzője az elme megosztó fecsegésétől
és a elkülönültség érzettől való szabadság, a valóság megtapasztalása úgy,
ahogy az van, és a Lét-Tudatosság-Boldogság (Sat-Chit-Ananda). 

A felébredett állapot nem jelenti a gondolatok és a töltetek hiányát. Ebben az állapotban az elme még jelen van, csak szabadok vagyunk a fecsegésétől és az uralmától. Helyesen tapasztalhatjuk a folyamatban lévő gondolatok és töltetek áramlását. Nincs szükségünk azonosítanunk vagy megneveznünk őket. A gondolatok és töltések tudatosan tapasztalódnak, konfliktus és ellenállás nélkül. A tudatosság, a szabadság (mukti). Látni, az a szabadság. Ha ellenállunk nekik és a menekülést keressük vagy a megjavításukat, akkor azok nem tágítanak és a tudattalan töltetek irányítása alá kerülünk. Ha a töltetek tudatában vagyunk, ha csak figyeljük és csupán csak tapasztaljuk azokat, akkor konfliktustól szabadok vagyunk, és a töltések és a gondolatok nem irányítanak bennünket.

Michael Milnerről bővebben: http://www.onenessmovementflorida.org/Rev-Dr-Michael-Milner.htm