“A Sat Chit Ananda állapota egy olyan állapot, amikor az egyén nevet, és öröm van jelen. Ez jöhet, majd mehet. Ennek az állapotnak a megtapasztalásához nem kell megvilágosodottnak lenned. Minden öröm. Felébredett állapotként ismert. Amikor valaki Sat Chit Ananda állapotában van, az nem jelenti azt, hogy ő megvilágosodott.
A Megvilágosodás más, mint a Felébredés. Egy Felébredett egyén továbbra is tudatos állapotban van. Az elme jelen van, a samskarák(a tudatalatti lenyomatai) jelen lesznek, negatív gondolatok is áramolhatnak, amiket a Felébredett megfigyel.
De egy idő múlva, ahogy a folyamat elmélyül, az egyén megvilágosodik. Akkor az elme egyáltalán nem lesz jelen. Teljességgel megáll.
Bhagavan egy gyönyörű példával mutatja be ezt: Mondjuk épp egy autót vezetsz, majd berakod üresbe és leállítod. Az autó még menni fog egy darabig, még akkor is, ha a motor már leállt. Ilyen az állandó Felébredettség.
Majd, amikor az autó teljesen megáll, az a Megvilágosodás. Az elme teljesen leáll. A Felébredett Megvilágosodottá válik.”
– Sri Bhagavan

12042818_989764247753961_1616327054214250340_n