Kedves Bhagavan, kérlek tisztázd nekünk, hogy ki vagy mi a Paramathma?

ab08

Sri Bhagavan:

Amikor a Paramathma szót használjuk, akkor mi az Istenire utalunk. A nem menifesztálódott, formátlan és kevésbé emberi tulajdonságú Istenire. Vegyük például az elektromosságot, amit a kívánt módon használhatsz. Átalakíthatod fénnyé, hőenergiává, mozgási energiává… Hasonlóan az Istenit is használhatod bármilyen célra. Rajtad múlik. Rajtad múlik, hogy nevet adj az Isteninek, formát adj az Isteninek, emberi tulajdonságokkal ruházd fel az Istenit, és hogy  milyen kapcsolatot akarsz kialakítani az Istenivel. Ez mind rajtad múlik. Amikor az Isteni alakot ölt, mint például egy fény, vagy egy aranygömb, vagy emberi formát, vagy bármilyen más alakot, akkor azt mi személyes Isteninek vagy személyes Istennek nevezzük. Amikor nem megnyilvánult, akkor használjuk a Paramathma vagy az Isteni szót. Amikor megnyilvánul, akkor személyes Isteni vagy Isten. Rajtad múlik, hogy melyik kifejezést választod. Szóval meg kell alkotnod a saját Istened. És ez az Isten válik végül fizikaivá és ezzel az Istennel kezdheted az életet. Mindez azon múlik, hogy hogyan alkotod meg az Istenedet. Ez a te kezedben van.

Milyen különböző módok léteznek, ahogyan Bhagavan kommunikál velünk? Kérlek mondd el, hogyan válhatunk érzékennyé, hogy képesek legyünk azonosítani ezeket?

Sri Bhagavan:

Leggyakrabban egy hang formájában kommunikálok. Hallhatsz engem beszélni. Ekkor érezhetsz a mellkasod közepén egy kellemes érzést, egy finom hűvös érzést és valamiféle békét vagy örömöt. Ha ezek az érzések nincsenek jelen, akkor lehet, hogy a tudatalatti elme kommunikál valamit.
Ha gyakorolod és megfigyeled a testedet amikor beszélek, akkor lassan elkezdenek változni ezek a dolgok. Ha elkezdesz a kommunikációmban partnerré válni a tested szokásainak megváltoztatásában, lassan mesteri szintet érhetsz el, ahol már könnyedén beszélgethetsz Velem.

Sri Bhagavan, kérlek mondd el nekünk, hogy néha a Paramathma miért nem adja meg a kívánságainkat még akkor sem, ha minden lépést őszintén követünk.

SRI BHAGAVAN:

Ha a Paramathma nem teljesíti a kívánságaidat, akkor leggyakrabban az a te saját érdekedben van. De az is lehet, hogy a Paramathma szándékosan vár az imáid megválaszolásával. Megteheted, hogy beszélsz a Patamathmádhoz és megkérdezed, hogy miért nem válaszol a Paramathma az imáidra, a Paramathmád világosan válaszolni fog számodra.