Kérlek, magyarázd el nekünk, hogy mit jelent ez a mondás:
“Nem elég tudni azt, hogy létezem. Személyesen kell ismerned engem.”

ab15

Sri Bhagavan:

Tegyük fel, hogy találkozol valakivel a repülőtéren, és úgy alakul, hogy a gépen mellette ülsz. Nem tudod, hogy ő ki. Nemsokára hirtelen rájössz, hogy ő a miniszterelnök. Ám ez nem elég, mert beszélgetned kell vele, meg kell ismerned, meg kell értened őt, és még számtalan módon kell kapcsolódnod hozzá. Csakis akkor mondhatjuk, hogy elkezded felismerni, ki ő. Máskülönben mindössze az az ismeret, hogy ő az országod miniszterelnöke, nem fog segíteni neked.

Ehhez hasonlóan a Suvarnayuga Devalayamokban, ahol az Isteni fizikaivá válik számodra, sem elegendő. Fel kell építened azt a kapcsolatot azzal az Istennel, kapcsolódnod kell ahhoz az Istenhez, beszélned kell a problémáidról annak az Istennek, és létre kell hoznod egy kapcsolatot vele. Csakis akkor fogod megtudni, hogy valójában ki a te Istened. Ezért mondjuk azt, hogy az nem elég, ha csupán ismered Istent, hanem kapcsolódnod kell Istenhez. Tehát ennek egy életen át tartó kapcsolatnak kell lennie. Természetesen először Istennek fizikaivá kell válnia, és majd ezután kezdhetsz kapcsolatot kialakítani vele.

Először csak néha, majd napi szinten, végül elérkezel egy olyan ponthoz, ahol Isten meg fogja oldani az összes problémádat, és teljesíti minden vágyadat. Amint ez megtörténik, elkezdesz egy nagyon erős köteléket vagy kapcsolatot felépíteni Vele. Még akkor sem mondhatjuk azt, hogy teljesen ismered az Istened.

Mivel Isten mindenható, mindenütt jelenlévő , mindentudó.

Mindezt fel kell fedezned, és ez csak úgy lehetséges, ha folyamatosan összekapcsolódsz Vele, – pontosan úgy, ahogy a miniszterelnökhöz kapcsolódtál folyamatosan – és akkor megtudod, hogy milyen erőteljes Ő, és mi mindent tud megtenni. Ehhez hasonlóképpen fogsz egyre többet és többet megtudni az Istenedről. Azt, ahogy egyre jobban és jobban megismered az Istened, nevezzük Isten-felismerésnek.