A Sastang szó jelentése az IGAZSÁGBAN való közös merítkezés. Egy olyan találkozás, összekapcsolódás, ahol Felébredettekkel találkozhatsz. Közösen elmélkedhetsz, meditálhatsz, kérdéseket tehetsz fel. Amikor egy nem felébredett kapcsolatba kerül bármilyen módon egy felébredettel, akkor az agyuk – mint két antenna – összekapcsolódik…

A nem felébredett agyának rezgése megemelkedik, azáltal egy megváltozott tudatállapotba kerül. Ebben az állapotban az elmélkedés utána pedig Áldás hatása, befogadása sokkal hatékonyabb. A sastang során a Felébredettek megosztják saját tapasztalataikat, válaszolnak a kérdésekre. Fontos, hogy a felébredett a SAJÁT állapotából, a saját állapotáról beszél.

A sastangok során elsősorban az indiai Egység Egyetemről hozott technikákat, tanításokat adunk át. Sri Amma Bhagavan tanításait a mai kor embere számára adja, tökéletesen megérthető és felismerhető gyönyörű, tiszta és egyszerű tanítások. Buddha tanításai vagy Jézus szavai az akkor élt emberek számára adattak, az emberiség akkori tudatosságának megfelelően. A Dharma örök igazság, ami minden megvilágosodott saját tapasztalása az állapotáról, így a megvilágosodott emberek nem valahol bemagolt vagy valakitől olvasott tanácsokkal látnak el, hanem az IGAZSÁG, a DHARMA az, amit szavakba öntenek számodra. Bármit is hallottál, olvastál a megvilágosodásról, vallásokról, emberekről, FELEJTSD EL! Felejts el mindent, ami nem a SAJÁT élményed, a SAJÁT TAPASZTALATOD. Egy könyv olvasása, nem saját tapasztalat, csupán tudás. Fontos tudnod, hogy a különböző technikák gyakorlása, egyáltalán bármilyen módszer alkalmazása a tudat uralására, az elméd elcsendesítésére teljesen felesleges.  Amikor Áldást kapsz egy felébredettől, az agyadban egy fizikai változás indul el. Az átalakulás visszafordíthatatlan és a tapasztalás, a gondolatok elcsendesedése és az Istenfelismerés felé mozdít el. Az átalakulás tempójának függvényében kerülsz magasabb és magasabb tudatállapotokba, a felébredés, a belső őszinteség, az erkölcsös viselkedés természetes módon történik meg, TŐLED FÜGGETLENÜL. Ez egy ÁLDÁS, egy AJÁNDÉK, amit MEG KELL, HOGY KAPJ. Természetesen vannak olyan dolgok, amiket megtehetsz a felébredésért. Vannak módszerek, amivel a tudatosságban, Istenfelismerésben erősödhetsz. Ezt adjuk át Neked.

A sastangokon, programjainkon vagy egyéni alkalmakkor a következő yoga módszereket alkalmazzuk:

Gyana yoga – elmélkedünk egy tanításon és a saját felismerésünkké tesszük azokat,
Bakthi yoga – együtt kéz a kézben Istennel lehetséges csak a fejlődés, ezért megtanulunk kapcsolódni Hozzá,
Kundalini yoga – közvetlenül a csakrákon, a nadikon dolgozunk, az Áldás pedig megemeli a kundalinit,
Japa yoga – a tadatalatti programozásával befogadóbbá válunk, különböző mantrákkal gyorsítjuk a változást,
Karma yoga – cselekedeteink és szolgálat általi fejlődés, tisztulás, módszere és alkalmazásai,
Dhyana yoga – ősi meditációs módszereket alkalmazunk, mint a vizualizáció vagy a kántálás,
Kriya yoga – különböző légző gyakorlatokat -pranayama- használunk,
Nada yoga – a külső és a belső hangon dolgozunk,
Mantra yoga – szentséges szanszkrit mantrákkal, hangokkal mélyülünk 🙂

 folyt köv 🙂