Nincs olyan dolog, hogy az én elmém vagy a te elméd. Csak az elme van. És az nagyon ősi.

A vágyak az elme tulajdona. Nincs olyan dolog, hogy az én énem vagy te éned. Csak az én van. Nincs olyan dolog, hogy az én szenvedésem vagy a te szenvedésed. Csak szenvedés van. Mindannyian össze vagyunk kapcsolva. Mindannyian egyek vagyunk. Nem egyformák vagyunk, hanem mindannyian egyek vagyunk. Ezért hívjuk a mozgalmat Egységnek és nem egyformaságnak. Tulajdonképpen egy kollektív létező vagyunk.

A társadalmunktól függően az idő bármely adott pontján néhányan úgynevezett jó emberek, néhányan úgynevezett rossz emberek lesznek, néhányan csalók, néhányan tolvajok, néhányan banditák, néhányan erőszaktevők, néhányan gyilkosok lesznek. Ezek a dolgok folyamatosan szabályozzák magukat. Tegyük fel, hogy összegyűjtöd az összes jó embert, és velük létrehozol egy új társadalmat ugyanolyan körülményekkel. Néhányan automatikusan rossz emberré válnak, néhányan csalóvá válnak, néhányan gyilkossá válnak. Ez automatikusan beállítódik. Hasonlóképpen ehhez, ezeket a vágyakat belénk dobja a kollektív. A problémád az, hogy azonosítod magadat a vágyaddal vagy a gondolataiddal vagy az érzelmeiddel vagy az érzéseiddel.

Ahogy elkezded magadat egyre kevésbé azonosítani, a meglátni azt, ’ami van’, nagyon-nagyon könnyűvé válik. Azt kell megértened, hogy ez a vágy beléd jön. Semmilyen módon nem vagy felelős érte. A probléma az, hogy azt gondolod, hogy a vágy rossz. Újra meg újra azt mondták neked, hogy „a vágyak rosszak, kérlek, add fel a vágyaidat”. Ez a probléma. De a közös elme azt akarja, hogy beteljesítsd azt a vágyat. Semmi rossz nincs abban, ha teljesíted a vágyaidat. A legkönnyebb módja a fejlődésnek az, ha be tudod teljesíteni a vágyaidat.

Viszont sok módja van a növekedésnek. Meg is tagadhatod az összes vágyadat, és olyan valakivé válhatsz, aki mindent feladott. De az Egység inkább a vágyak beteljesítését pártolja. A vágyaid beteljesítése a legkönnyebb módja a növekedésnek. Ha letisztul a nézőpontod, a kegyelem ott van és segít neked. Ez az, ahogyan az élet kihívásaival szembe kell nézned. És mi ezt nevezzük életnek. Nem eleget tenni ezeknek a kihívásoknak, az létezés. Ezért van az, hogy az Egység a létezésből az életbe való elmozdulásért van.

12042818_989764247753961_1616327054214250340_n