Az emberek látogatnak olyan helyeket, ahol az isteni erőt érzik és olyan embereket, akikből ez az isteni erő sugárzik. Az Egység Áldás az isteni erőnek a megjelenése. Az ember erőfeszítéseket tesz, hogy lerombolja az elme által alkotott falat, ami elválasztja őt Istentől, a transzcendentálistól.
Meditáció, technika, tanítás és bármilyen formája az erőfeszítésnek arra, hogy lecsendesedjenek a gondolatok ahelyett, hogy eljuttatná a célhoz, még távolabbra viszi attól az embert.

Sri Bhagavan azt mondja:
Gondolat nem szüntethet meg gondolatot, erőfeszítés nem vethet véget erőfeszítésnek, az én nem vethet véget önmagának.
Minden törekvés erősíti a törekvőt és minden meditáció erősíti a meditálót. Aztán amikor megtudod, hogy az erőfeszítés pont ellentétesen hat, mint ahogy szeretnéd, egy újfajta erőfeszítés jelenik meg, az erőfeszítés arra, hogy megszűnjön minden erőfeszítés. Az erőfeszítés így egy exponenciálisan, felgyorsulóan növekedő erőfeszítési folyamatot eredményez.
Számtalan kereső, akik a csatáikat vívják az elmével, reményvesztettek lesznek. A spirituális felébredés keresése egy erőteljes jelenség kitörését hívta életre, az Egység Áldás a válasz erre a hívásra.
Most az isteni erő üt egy rést ezen a falon, hogy az ember átkelhessen rajta.