Az 1950-es évekbeli háború felejthetetlen veszteséget okozott a koreaiak számára. Körülbelül 4 500 000 ember halt vagy sérült meg a háború alatt. Szinte nincs olyan, aki ne veszítette volna el valamelyik szerettét, családtagját vagy barátját. Bhagavan, hogyan lehet a koreaiak fájdalmát vagy töltetét meggyógyítani?

Ahogy egyre több és több ember válik felébredetté Koreában, úgy fog megváltozni a koreai tudatosság. És majd amikor egy bizonyos számú ember felébred, a két Korea egyesülni fog. Amikor az egyesítés megtörténik, minden töltet eltűnik.

Szinte mindenki sikeres akar lenni az életében, és mindent meg is tesz ezért. Azt látom, hogy vannak, akik igen könnyedén sikeressé válnak, míg másoknak nagyon nehéz elérni céljaikat. Bhagavan, miért van ez így?

Minden emberi lény egy program által irányított. Ez a program attól függ, hogy mi történt az előző életeid során, a fogantatásod pillanatában, majd a méhben, és hogy miként születtél meg, milyen volt az első hat óra a születésed után, majd milyen volt az első hat éved. Ennek a programnak van pozitív és negatív aspektusa is. Ha sok pozitív aspektusa van, akkor neked nagyon sikeres az életed.
Ha túl sok a negatív aspektus, akkor problémákkal szembesülsz az életben. Azonban ez a program megváltoztatható. Aktiválhatod a pozitív aspektusokat, és megsemmisítheted a negatívokat. Mindez a Deekshán keresztül lehetséges.

Hogyan hat egy gyermekre az, amikor a szülei felébredetté válnak? Ha az anya áldott állapotban válik felébredetté, a baba is felébredett lesz?

Amikor az anya felébredetté válik, a gyermek is automatikusan felébredetté válik.

A felébredés után meglesz még a különválasztottság érzése?

Ez a felébredés szintjétől függ. Amikor egy változás jön létre az agyadban, azt mondjuk felébredett vagy. Az a felébredés első szintje. Az agy neuroplasztikus. Amikor az agy megváltozik, megváltozik az érzékelésed. Amikor ez megtörténik, felébredettnek nyílvánítunk. Lehet, hogy ennek tudatában vagy, de az is lehet, hogy nem. Ezért mondjuk mi meg neked, hogy felébredett vagy, vagy sem. Egy számot is adunk, ami megmutatja az agyban történt változás mennyiségét. Miután ez megtörtént, képes leszel erőkifejtés nélkül azzal maradni, ami van. Ezt nevezzük a felébredés 2. szintjének.
Amint képes vagy igyekezet nélkül azzal maradni, ami van 49 percen át, akkor a szív változásán mész keresztül. Ezt nevezzük a szív kivirágzásának. Átalakulásnak is hívjuk ezt. Csakúgy, mint a felébredés első szakaszában, ahol az agy természettanilag változik meg. Most a szívvel történik meg ez. Ezt nevezzük a felébredés 3. szintjének.
A szív kivirágzását nevezzük Felébredés level 3-nak. Ezután az igyekvés nélküli azzal maradás, ami van időtartama addig emelkedik, amíg a nap 24 órájában folyamatos nem lesz, és olyan természetessé válik, mint a lélegzés. Ennél a pontnál mondjuk azt, hogy teljesen felébredett, vagy megvilágosodott vagy. Ekkor a különválasztottság érzete és az én teljesen eltűnik.

Bhagavan, nem tudom szeretni magam. Mindig gondolok rá, és próbálom szeretni magam, de nem tudom szívből tenni ezt. Mit kell tennem, Bhagavan?

Azzal a ténnyel kell maradnod, hogy nem fogadod el, nem szereted önmagad. Nem szabad elmozdulnod e ténytől. Nem kell megpróbálnod szeretni vagy elfogadni magad. Csak az igazsággal kell maradnod, és fogadnod kell egy Deekshát. Ezután természetes módon elfogadod és elkezded szeretni magad.

Egy gimnáziumban tanítok felsősöket. Nagyon sokat stresszelnek a főiskolai felvételi miatt. Mindennek tetejében rengeteg az erőszakoskodás az iskolákban. Hogyan segíthetném a fiatalokat Koreában? Kérlek, áldd meg a koreai tanulókat, Bhagavan!

Először is, felébredetté kell válnod. Át kell alakulnod. Azután mindössze annyit kell tenned, hogy ülj le az osztályban néhány percre, és kapcsolódj össze magaddal. Az állapotod automatikusan átadódik az egész osztálynak, bármekkora is legyen az. A gyerekek könnyedén átalakítják magukat. Ez nagyon-nagyon sok helyen történik jelenleg.

Amikor Egység összejövetel van, vagy egy ilyen darshanra van lehetőség, mint ez itt most, az emberek általában Sri Bhagavan Áldását kérik a vágyaikra. Én sem vagyok kivétel, én is érzek vágyat. Másrészről, ez a fajta kérés nem tűnik helyénvalónak, vagy néha önző nekem. Amikor éppenséggel a fizikai egészségünkkel, az anyagiakkal, a kapcsolatainkkal van gondunk, hogyan tapasztalhatunk csodákat ezekkel kapcsolatban?

Nincs semmi rossz a földi dolgok kérésében. De, mint mondtad, először az evilági problémáknak kell megoldódniuk. Először az anyagi, egészségügyi, kapcsolati dolgokat kell kérned, és ezután a spirituális dolgokat.

Korea még mindig egy patriarchális és hímsoviniszta társadalom bizonyos értelemben. Nagyon sok házas nő feszült az anyóssal és apóssal való kapcsolatuk miatt. Van valami mód arra, hogy egy házas nő, miközben a saját boldogságát követi, harmóniát teremtsen a férje szüleivel, akiknek teljesen más az érzékelésük és az életmódjuk.

Igen, tökéletesen lehetséges. Amint kivirágzik a szíved, egyáltalán nem lesznek kapcsolati problémáid. Gyönyörű, boldog családod lesz.

Drága Bhagavan, kérlek, adnál nekünk útmutatót a felébredés utáni átalakulásról és az Istenfelismerésről?

Az első dolog, amit korábban mondtam nektek: meg kell lennie az agy átalakulásának. Amikor az agy átalakult, csakis akkor leszel képes igyekvés nélkül együtt maradni azzal, ami van. Ha igyekvés nélkül azzal maradsz, ami van, több, mint 49 percig vagy 49 percig, a szíved egy változáson megy keresztül. Ezt a változást nevezzük átalakulásnak. Amikor ez megtörténik, összekapcsolva érzed magad minden emberi lénnyel, a természettel, és mindennel. És minden konfliktus lecsitul.

Amint ez megtörtént, igyekezet nélkül azzal maradsz, ami van, aminek ideje tovább emelkedik. És ez mikor a nap 24 órájában történik, készen állsz az Istenfelismerésre. Ezt hívjuk a hosszú útnak. Van egy rövid út is.

Ami az, hogy az Istenednek fizikaivá kell válnia számodra. Képesnek kell lenned kezet fogni az Isteniddel. Meg kell tudnod érinteni őt. Tudnod kell beszélgetni vele. Más szóval, képesnek kell lenned az Isteniddel sétálni és beszélgetni. Amint ez megtörténik, te csak megkéred az Istenidet, hogy neked meg kell világosodnod. Mindennek vége. Kérd az Istenidet, hogy neked meg kell valósítanod az Istenit. Azután te elkezded megvalósítani az Istenidet.

Ehhez hasonlóan, hogyha anyagi problémáid vannak, kérd az Istenid segítségét. És az anyagi problémáid maguktól megoldódnak. Ha egészségügyi problémád van, mondjuk rákos vagy, kérd az Istenidet, és azonnal meggyógyulsz. Bármit akarsz, kéred az Istenidet, és megkapod. Ez közötted és az Istenid között van. Nincs közvetítő ott. Neked nem kell tenned semmit. Te kérsz, és az Istenid megadja neked. Ez a rövid út.

Bhagavan, a kérdések végéhez értünk. Mindenkinek van néhány kérése, Bhagavan. Mindenki visszatért a kéréseihez, és tartják azokat a képernyők előtt. AmmaBhagavan áldását szeretnék.

Most imádkozhatsz, amiért csak akarsz, azonban most el fogom mondani, hogy miként imádkozz. Nem szabad a problémára fókuszálnod, a megoldásra kell fókuszálnod.

Mondjuk szeretnél 100 000 dollárt. Ezzel kell kezdened az imádkozást. Imádkoznod kell hozzánk: “Bankár AmmaBhagavan, köszönöm, hogy adtok nekem 100 000 dollárt.” És azt kell mondanod: “Köszönöm nektek. Köszönöm nektek.” Nem szabad azt mondanod: “Adjatok nekem 100 000 dollárt.” Nem. Azt kell mondanod: “Köszönöm, hogy megadtátok nekem a 100 000 dollárt.”

És tiszta képekben kell látnotok a pénzt. Három dimenziósnak kell lennie. Színesnek kell lennie és nem fekete-fehérnek. És hogyan fogod érezni magad, amikor megkapod azt a pénzt, azt az érzést kell előidézned.

Tegyük fel, hogy egészségügyi problémád van. Azt kell mondanod: “Dr. AmmaBhagavan, köszönöm, hogy egészséget adtok nekem.” Mondjuk, van egy bírósági ügyed. Azt kell mondanod: “AmmaBhagavan Bíró, köszönöm, hogy kedveztek nekem.” Ehhez hasonlóan kell bennünket megszólítani a probléma szerint. Így kell imádkoznotok. Most kipróbálhatjátok ezt.

Az Istenid fizikaivá válását illetően, a folyamat nálatok (Korea) novemberben, decemberben kezdődik el. Ha követitek a folyamatot, az Isteni megjelenik a saját otthonotokban. Beszélhetsz az Isteniddel, és megkaphatsz bármit, amit akarsz. Csak várj novemberig, decemberig. Most megáldalak benneteket az imára. Most az imádkozásba mozdulunk.

Hálás köszönet Noni Kaufmannak és Yana Kimnek a szöveg leírásáért.