Legkedvesebb Bhagavan, mi az összefüggés a lelkem, a felsőbb énem és az Istenim közt?

A lelked, a felsőbb éned és az Isteni mind egy és ugyanaz. Ahogy haladsz előre a felébredés folyamatában, fel fogod fedezni saját magad, hogy ezek pontosan ugyanazok. Egyáltalán nincs különbség. Ez lesz a végső felismerésed.

Drága Bhagavan, elvesztettem az összes szenvedélyemet. Nem akarok tenni semmit, nincs motivációm az élethez, és függővé váltam a spirituális összejövetelektől. Csak akkor tudok békére lelni, mikor behunyom a szemem és meditálok. Drága Bhagavan, mihez kezdjek ezzel a helyzettel? Tehetetlen vagyok. Kérlek, segíts nekem, Bhagavan!

Csodálatos állapotban vagy. Számos nagyszerű ember ment már keresztül ezen a stádiumon. Ha nem menekülsz el az elme ezen állapota elől, hanem teljességgel vele maradsz, hatalmas áttörésben lesz részed. Csak várd, hogy megtörténjen! Ne tégy vele semmit, csak várj! Merülj bele! Ez egy csodálatos dolog, ami bárkivel megtörténhet. Engedd bele magad, és az áttörés megtörténik.

Drága Bhagavan! Felébredett vagyok, képes vagyok megtapasztalni a bennem lévő érzéseket, és könnyedén ki tudok jutni a szenvedésből. Viszont azt látom, hogy nem vagyok olyan, amilyennek a heti Egység tanítások alapján egy felébredettnek lennie kellene. És körülöttem sok felébredett van még így. Például a heti tanítás azt mondja: “A felébredettnek nincsenek nézőpontjai. A nem felébredett tele van nézőpontokkal.” Hatalmas konfliktus van bennem. Kérlek, mondd meg, mit tehetnék, Bhagavan! Namaste.

Először is, mikor azt mondjuk, felébredett vagy, az azt jelenti, hogy bizonyos változás ment végbe az agyadban. Ez az első felébredés. Mikor ez bekövetkezik, az azt jelenti, hogy képes vagy erőfeszítés nélkül azzal maradni, “ami van”. Ezt nevezzük második felébredésnek.
Nos, amint erőfeszítés nélkül azzal maradsz, “ami van”, és ez túlmegy a 49 percen, a szív elkezd átalakulni. A fizikai szív elkezdi átalakítani magát, és amint ez megtörténik, tökéletesen tudatába kerülsz mindazon tanításoknak, melyeket adunk neked. Ezt hívjuk a felébredés harmadik szintjének, és még számos további szint van.

Sri Bhagavan, köszönöm, hogy megadtad számomra a felébredést! Ez életem legnagyobb ajándéka. Mi a különbség az erőfeszítés nélkül azzal maradni, “ami van” és a jelenben létezni között?

Az erőfeszítés nélküli azzal maradás, “ami van” elvezet a jelenben való létezéshez.

Namaste, Sri AmmaBhagavan! A feleségem várandós, de gyakran veszekszünk. Mit tehetnék azért, hogy ne veszekedjünk, illetve, hogy ez legalább a gyermekemre ne legyen hatással? Hogyan tudnék szert tenni feltétel nélküli szeretetre? Szeretném szeretni a feleségemet és a gyermekemet. De azt látom, hogy nem szeretek senkit. Olyan gonosz vagyok! Drága Bhagavan, kérlek, mondd meg, mit kellene tennem!

Először is: bújj a feleséged bőrébe, és tanuld meg úgy látni dolgokat, ahogyan ő teszi. A következő: maradj a ténnyel, hogy nincs benned szeretet. Ne próbáld felfedezni vagy gyakorolni a szeretetet! Csak maradj a ténnyel, hogy a szíved kiszáradt! Az áttörés meg fog történni.

Drága Sri Bhagavan, Egység trénerként milyen vízióra kell fókuszálnunk 2014-ben?


2014-ben a víziótok az kellene legyen, hogy mindenki számára, aki eljön hozzátok, fizikaivá tegyétek a Istenit.

Bhagavan, az Egység Egyetem egy fantasztikus hely! Felébredés, átalakulás, gyógyulás, csodák és számos további dolog történik az Egység elmélyítőn. Kérlek, mondd el nekünk, mi történik az elmélyítő kurzuson! Köszönjük, Bhagavan!


Lényegében felébresztjük a kundalinit, és aktiváljuk a csakrákat. A csakrákat “belső elválasztású mirigyeknek” hívjuk, melyek az agyhoz kapcsolódnak. A folyamaton keresztül az agy bizonyos részeit aktiváljuk, más részeit pedig hatástalanítjuk.

Sri Bhagavan, mi a különbség az agyban és a szívben végbemenő változás közt?

Az agyban történő változás alapvetően kikapcsolja a halántéklebenyt (fali lebenyt) és aktiválja a homloklebenyt (frontális lebenyt). Mikor a szív átalakulásáról beszélünk, az alatt a szív és az agy közti jobb kapcsolódást értjük. Azt, hogy valójában mi történik a fizikai szívvel, egy kissé bonyolult lenne orvosi szakszavakkal elmagyarázni egy ilyen rövid összejövetel alatt.

Bhagavan, hallottunk az Egység új jelenségéről, mely Indiában és már Németországban is történik. Mi is türelmetlenül várjuk, hogy Sri AmmaBhagavan a mi otthonainkban is megjelenjen! Mit kellene tennünk, Bhagavan?

Nemsokára Kínában is elkezd megtörténni. Átadunk nektek egy folyamatot, és elegendő lesz, ha ezt követitek.

Sri Bhagavan, mi a jelentősége Sri Bhagavan webcastjának és az Egység Meditációnak?


Megpróbáljuk feljebb tolni a Kundalinit és aktiválni a csakrákat.

Sri Bhagavan, az elmúlt év november-decemberi elmélyítőtől kezdve Sri AmmaBhagavan elkezdte széles körben megadni a felébredést. Hálásak vagyunk érte! Kérlek, mondd el nekünk, mik a főbb hangsúlyok az idei november-decemberi elmélyítőn!

Az idei november-decemberi folyamat azért van, hogy az Istenit fizikaivá tegye számotokra.

Bhagavan, rengeteg csodában részesülünk a homákon keresztül. Tudni szeretnénk, mi történik a homa tűzszertartás alatt! Köszönjük, Bhagavan!


Az életedet a tudattalanodban lévő program irányítja. A szertartások segítenek nekünk belépni a tudattalanba, és itt a negatív aspektusokat ki-, a pozitívakat pedig bekapcsolni.

Sri Bhagavan, kérlek, mondd el nekünk, milyen sadhanákat kell a felébredett embereknek végezniük ahhoz, hogy átalakult lényekké váljanak!

Minden nap több mint 49 percen át erőfeszítés nélkül azzal kell maradnotok, “ami van”.

Bhagavan, tudni szeretnénk, mi a szerepe Kínának az Egységben!


Majd meglátjátok, csak türelem.