Teljesen üressé kell válnunk, és addig, amíg ez meg nem történik, folyamatosan felejtenünk kell mindazt, amit az életünk folyamán összegyűjtöttünk.

A mi megszületésünk célja ezen a planétán az, hogy elkezdjük a spirituális felébredésünket, és nincs semmi más oka annak, hogy itt vagyunk.

Ahogy mélyebbre megyünk a múlt emlékeinek, érzéseinek és tapasztalatainak a világában, azt fogjuk látni, hogy bizonyos múltbéli tapasztalások erős érzelmi töltéssel rendelkeznek, mások pedig nem. Ez az érzelmi töltés befolyásol minket itt a jelenben.
Az életünk folyamán voltak pozitív és negatív tapasztalatok egyaránt, melyek erős behatással bírnak a memóriánkra, pld. az életünk első évei, a gyermekkor, az iskolás évek, egyetemista időszak stb. Ezek a múltbéli tapasztalások meghatározzák a jelenbéli viselkedésünket és életmódunkat, valamint azt, hogy hogyan fogjuk fel a mindennapi életünk körülményeit.
Ahhoz, hogy képesek legyünk tapasztalni a jelent úgy, ahogy az van, a múlt érzelmi töltésének a befolyása nélkül, és valóban szabadon tudjunk döntéseket hozni a mindennapokban, ahhoz szabadnak kell lennünk a múltbéli tapasztalásainktól, melyek erős érzelmi töltéssel rendelkeznek.
Tehát a felejtés ezen a szinten kell, hogy megtörténjen, és ez nem jelenti azt, hogy el fogod felejteni, hogy kik a szüleid és a barátaid vagy, hogy elveszted az emlékeid, hanem hogy nem fogsz ragaszkodni hozzájuk, függni tőlük.
A ragaszkodás azokhoz a képekhez, amik erős érzelmi töltéssel rendelkeznek, ez az, ami rabszolgává tesz, és távol tart a szabadságtól, megakadályozva, hogy spontán felszabadult légy a jelenben.
Ezáltal a felejtés folyamat által megszabadulsz a múltbéli traumáidtól és rossz tapasztalataidtól, olyanoktól, mint például: félelem, gyötrelem, valamilyen vakon elfogadott hitvallás, amit soha nem kérdőjeleztél meg, ideák magunkról, melyek lekorlátoznak minket csupán bizonyos cselekvésekre, melyek olyan állapotot idéznek elő, hogy úgy érezzük, nem vagyunk képesek a mi valódi énünket felismerni, és nem engedik, hogy a teljes kreatív potenciálunkat alkalmazva éljünk.

12042818_989764247753961_1616327054214250340_n