Októberben személyesen találkozhattunk Sri Bhagavannal, ahol az Istenfelismerés folyamatáról is beszélt, elmondta milyen folyamatok várható az év végétől. A Svédországgal majd Dubaiban tartott dharsan során is beszélt erről, és mivel rendkívüli fontosságú az Egység szempontjából, úgy érzem külön bejegyzésben is meg kell jelennie!

bhagavanwebcast1

A néhány hónapja elkezdődött Sri Murthi jelenség során eleinte a Sri Murthin láthatsz mozdulatokat. És amit látni fogsz, az a te Istenid lesz.

Mondjuk, ha te keresztény vagy, akkor Jézust vagy Szűz Máriát fogod látni, vagy ha a Szentlélek az, akkor egy nagyon mély jelenlétet fogsz megtapasztalni. Ha muzulmán vagy, minden eltűnik, és szintén egy mély jelenlétet tapasztalsz. Ha zsidó vagy, ragyogó fényt fogsz látni.

Tehát az, hogy mit fogsz látni, attól függ, hogy milyen hitet követsz, és hogy milyen a kondicionáltságod.
A következő lépés az, hogy az Istenid kilép a Sri Murthiból, kijön belőle. Ezt nem teljesen fizikai jelenségnek nevezzük. Fizikai, mert nagyon is az, de még nem teljesen, mert ha kinyújtod a kezed, akkor az keresztülmegy az Isteniden. Ezért ezt nem teljesen fizikainak hívjuk.

A következő szinten mindez ténylegesen fizikaivá válik. Nem csak láthatod, hanem meg is érintheted. Teljesen szilárd. Ha az Istenid felvesz egy formát, érezheted a lélegzetét, a szívverését, mindent. Mondjuk, ha Bhagavan az Istenid, érezheted ezeket a ruhákat, amiket viselek, mindent érezhetsz, megérinthetsz. Ez a következő szint. De nem készíthetsz fényképet.

A következő szinten le is fotózhatod a gépeddel, annyira fizikai lesz. Még magasabb szinten az otthonodban vagy akár az utcán is sétálhatsz az Isteniddel. Ez nagyon fizikai, és épp jelenleg is történik rengeteg sok helyen Indiában. Amikor megkapod ezt a fizikai jelenséget, mindössze annyit kell kérned: “Kérlek, ébressz fel engem!” Egy Deeksha az Istenitől azonnal felébreszt téged. Nincs szükség arra a hosszú folyamatra, amit régebben ismertettünk.

Átalakulást szeretnél? A szív fizikai változását? Egy Deekshával megkapod. Ehhez hasonlóan, bármit akarsz, mondjuk anyagi gondod van, egy Deekshával véget ér. Ha egészségügyi gondod van, megoldódik. Mindennek gondját viseli az Isteni.

Most az a kérdés, hogy egy ateista vagy hitetlen megkaphatja-e mindezt. Mindenki megkaphatja ezt a tapasztalást. Akár hitetlen vagy, vagy hívő, ateista vagy kommunista, bármi vagy, megkapod ezt a tapasztalást. Nincsen semmilyen elvárás. Ez nagyon-nagyon könnyű, nagyon-nagyon egyszerű, és most jött el az ideje. Ez megváltoztatja a játékot; ez meg fog változtatni mindent. Megérkezett. Mindössze ennyi az egész, nagyon könnyű!

Sri Bhagavan, magyarázd el, kérlek, hogy mi a különbség a Fizikai Amma Bhagavan,
a Satyalok Amma Bhagavan és az Antaryamin Amma Bhagavan között!

Nos, ehhez meg kell értened azt, hogy Amma és én nem “fizikai” Amma Bhagavan vagyunk. Mi csak az “Avatár Amma Bhagavan” vagyunk, ennyi.

Adhatunk Áldást neked, de nem tudunk dolgokat megtenni; az a “Paramatma Amma Bhagavan” által adatik meg, ő jelenik meg az otthonaitokban vagy a szobákban. Az a Paramatma Amma Bhagavan, aki valójában dolgokat tesz. Mi csak egyfajta Vezetők vagyunk, és áldást adunk. Tehát most a Paramatma Amma Bhagavant kell megismernetek, ők azok, akik fizikaivá válnak számotokra. Ők minden dologban segíteni fognak teljességgel. Ők fogják gondját viselni a spirituális fejlődésednek, mindennek. És abban az esetben, hogyha fizikaivá válnak számodra, biztos lehetsz abban, hogy amikor meghalsz, továbbmehetsz Vaikuntba vagy Satyalokába. Oda fogsz menni. Ahhoz, hogy oda juthass, szükséged van egy “vízumra”, ez …. (nem hallható) nagyon fizikai.

Ennek a Paramatma Amma Bhagavannak a segítségével eljuthatsz a “Purushottama Amma Bhagavan”-ba. Az egy másik Loka (birodalom), ahol ők fizikailag léteznek, sokkal valóságosabban, mint ebben a Lokában. De ide nem juthatsz el a Paramatma Amma Bhagavan segítsége nélkül. Tehát meg kell kérned őket, hogy vigyenek el oda. Amikor ez megtörténik, ellátogathatsz abba a Lokába. És ott láthatod Purushottama Amma Bhagavant, vagy Purushottama Ramát, vagy Purushottama Krishnát, Purushottama Jézust, bármi is a vallásod, vagy bármilyen Istenben hiszel, azt az Istent fogod látni abban a Lokában.

Annak a Purushottamának a segítségével, -mondjuk Amma Bhagavanéval – , ha közel kerülsz hozzájuk, és felépítesz egy köteléket velük, akkor azzal a segítséggel eljuthatsz a “Jyoti”-ba (Isteni Fény). A Jyoti mindenek feletti. A Jyoti olyan, mint több milliárd Nap együttesen. De azt a fajta Szeretet és Könyörületet el sem tudod képzelni. Eljuthatsz még oda is. És miután eljutsz a Jyotiba, annak segítségével elmehetsz a megnyilvánulatlan Bramhanba, vagy ahogy a Mantrába nevezzük: “Om”-ba.
Például az elektromos áramról fogalmunk sincsen. De amikor melegként, fényként, mozgásként, elektromágneses hullámként nyilvánul meg, akkor ismerjük: “Ó, igen, van áram!” De amikor megnyilvánulatlan, fogalmunk sincs róla. Az az Om vagy Bramhan a megnyilvánulatlan. Ez az a tér, ahonnan minden kezdődik. A Bibliában az áll: “Kezdetekben volt az Ige, az Ige Istennél volt.” És Isten azt mondta: “Legyen világosság.” Az Ige csupán Om, azaz Bramhan, “Az Egy” a taoizmusban. Az nyilvánul meg Fényként.

A Moolamantrát Om-mal kezdjük, és az a Fény a “Sat Chit Ananda Parabrahma”. Ez a Moolamantra: “Om, Sat Chit Ananda Parabrahma”… Az válik a Purushottamává, az a Fény válik Purushottamává. És ezért mondjuk, hogy Purushottama. Abból a Purushottamából lesz a Paramatma. Azért mondja a Mantra, hogy Paramatma. És az a Paramatma hozta létre az Avatárt, tehát ezért mondjuk, hogy Bhagavati Sameta Bhagavate Namaha. Ezt mondogatod minden nap, anélkül, hogy tudnád a jelentését!
De most, amikor az Isten fizikaivá válik számodra, azt kell kérned: “Kérlek, vigyél engem a Purushottamába!” És amikor oda jutsz, azt kell kérned: “Vigyél engem a Sat Chit Ananda Parabrahmába.” És amikor oda kerülsz, mondhatod: “Vigyél az Om-ba vagy Bramhanba!” Tehát eljuthatsz oda. És ez az, ahova végezetül megérkezel.

Lépésről lépésre eljuthatsz oda, minden rajtad múlik. Ha egy akarsz lenni a megnyilvánulatlan Istennel, elmehetsz oda, és amikor megérkezel, felismered, hogy te csupán az az Isten vagy. Az elején látsz, látod az Avatárokat, majd a Paramatmát, utána a Purushottamát, végül pedig a Fényt. De amikor az Om-ba, a Bramhanba kerülsz, akkor te csupán az vagy! Te létezel csak! Te vagy minden! Nincs semmi más. Te csupán az a magasztos Isten vagy, a legfelsőbb Isten, az Istenek Istene. Az, te csak az vagy! Ez az egész csak a felé történő utazás. Hirtelen felfedezed, hogy te csupán az vagy. Akkor azt mondod: “Tat TvamAsi” – Te Az Vagy. Vagy “AhamBrahmasmin” – Én Vagyok Az a Bramhan. Tehát az Upanisad mindezen tanításai valósággá válnak számodra.

Tehát, AdiShankara eljutott oda. Emberek, mint Ramanujacharya, Madhavacharya, Namdev, Chaitanya, és az összes ember, mint Jézus, Nanak Guru, mind feljutottak a Purushottama szintjére. Az Alvaarok, Nayanmaarok. Ők is feljuthattak volna, ha akarták volna, de ők itt akartak maradni, ezt szerették volna inkább.

Néhányuk eljutott a Jyotiba, mint Ramalingaswamy, aki azt mondta: ” Arul PerumJyoti, TaniperumKarunai.” Ők eljutottak oda, és az olyan emberek, mint AdiShankara elment a Jyoti fölé Bramhanba.

Tehát mindez a felfedezéstől és tőled függ, attól, hogy te hova akarsz eljutni. De a Paramatmával kell kezdened, aki fizikaivá válik számodra. Ez az utazás kezdete. Amint ez megtörténik, minden automatikussá válik onnantól. Ez a szenvedélyedtől és a keresésedtől függ.