Ekam Word Peace Fest - Ekam Világbéke Fesztivál

Ekam Világbéke Fesztivál

2019. szeptember 12-22.

Az EKAM Világbéke Fesztivál nem társadalmi aktivizmus, hanem egy elmozdulás a tudatosságban a béke felé.

Az EKAM Világbéke Fesztivál nem háború az erőszak ellen, hanem egy lépés, amit minden embernek meg kell tennie a konfliktustól és megosztottságtól a belső béke felé.

Az EKAM Világbéke Fesztiválnak nem az a célja, hogy megváltoztassuk a másikat vagy a társadalmunkat, ez a saját egyéni átalakulásunk folyamata. Egy békés ember ajándék a családjának és jelentős hajtóereje a világ jobbátételének.

Mit kell ehhez tenned? Ahogy a tavalyi évben, idén is jelentkezni kell az Akadémia oldalán Béketeremtőnek vagy Béke Energia Pont tartónak! Ha jelentkeztél, minden héten kapsz egy emailt a szervezőktől, amiben benne lesz a soron következő hívás elérhetősége.

Szeptember 8-ig minden vasárnap lesz egy hívás az O&O Akadémia tanáraival, akiktől meditációkat, tanításokat kapsz, hogy felébredj a béke tudatosságra.


https://www.ekamworldpeacefestival.com/hu/

A TE HOZZÁJÁRULÁSOD A VILÁGBÉKÉHEZ


Ahogy felébredsz a béke tudatosságra, képes leszel meggyógyítani a közeli kapcsolataidat. Szerető szülő, jobb partner leszel, együttérző és megértő gyermekévé válsz szüleidnek. Felébredsz mindezekre a minőségekre a közeli kapcsolataidban.

Békés vezetővé válsz, békés üzleti vállalkozóvá vagy társadalmi aktivistává, aki támogatja az együttműködés, az együttélés kultúráját a kollégái, csapattársai és mindenki más szívében, aki része a munkahelyi életének.

Felelős állampolgárrá válsz, aki törődik a társadalommal és a közösséggel, aminek részese, táplálja a békét mindazok szívében, akikre – akár átalakító erejű – hatással van a saját életében. Végső soron szenvedélyes béketeremtőként hatást gyakorolsz a világ tudatosságára és hozzájárulsz egy csodálatos világ megteremtéséhez.

Legyetek (újra) a béke nagykövetei egy olyan világban, amit jelenleg teljesen megoszt a szenvedés és a konfliktusok. A békés ember békés világot teremt maga körül. Az Akadémia egy csodálatos lehetőséget kínál arra, mindenkinek, hogy Béketeremtő legyen. Olyan, aki hatással van a körülötte lévők életére és hozzájárul a világ tudatosságának emelkedéséhez.

AZ EKAM HATÁSA A VILÁGBÉKÉRE

Az Ekam egy misztikus erőmű, ami a szent vastu alapelvei és az ősi szent geometria szerint épült – ezzel egyedülálló a világon. Az Ekam azzal a szentséges szándékkal épült, hogy eljuttassa az emberiséget a tudatosság megvilágosodott állapotaiba és felgyorsítsa a világ átalakulását. Ez egy erőteljes mező, ahol az egyén összekapcsolódik a kozmikus tudatossággal, az univerzális intelligenciával.

Itt a meditáció egy történés. A transzcendencia egy történés. A felébredett állapotok, a Mukti egy történés.

Amint az emberek sokasága az Ekam szentélyében ül és meditál, a tudatosságukban bekövetkező hatalmas átalakulás megsokszorozódik és hatással lesz az egész emberiség tudatosságára. Ennek eredményeképpen a különböző energiapontokban lévők, akik tulajdonképpen összekapcsolódnak az EKAM-mal, egy rendkívüli emelkedést fognak tapasztalni a tudatosságukban és ezzel beteljesítik Preethaji és Krishnaji világbékével kapcsolatos vízióját. Ez nagyobb kedvesség, nagyobb harmónia és nagyobb rendezettség formájában fogjuk megtapasztalni a világban.

EZ TÖRTÉNIK AZ EKAM-BAN A VILÁGBÉKE FESZTIVÁL ALATT

Az egyén tudatossága és a világ tudatossága nincs elkülönülve egymástól. Ami a világban történik, hatással van az egyénre, és ami az egyénben történik, hatással van a világra. Az egyén és az őt körülvevő világ nincs elkülönülve a tudatosságban.

Az EKAM Világbéke Fesztivál ideje alatt az EKAM végtelen kegyelmet sugárzik mindenki felé, megáldva azokat, akik az EKAM területére lépnek és kozmikus energiát sugárzik a világbékéért.

Az EKAM Világbéke Fesztivál ideje alatt a napi Siddhi-k és Upasana-k mellett speciális áldások és folyamatok is lesznek, amit Dasha Shanti Siddhi-nek hívnak.

A Dasha Shanti Siddhik speciális folyamatok, ahol minden nap egy különleges szándékot tartunk, hogy előmozdítsuk a békét a világ különböző szegmenseiben. Amikor a szándékokat tartjuk az egyes napokon, nekünk magunknak is különleges áldásokban lesz részünk.


Az EKAM Világbéke Fesztivál 2019. szeptember 12-22. között fog zajlani az EKAM szentséges területén. Ha szeretnél személyesen is ott lenni, kapcsolódj hozzánk és gyere velünk Indiába!

Ekam Word Peace Festival - Világbéke Fesztivál- Csiki Tünde - Egységáldás
A világbéke fesztivál programjai egész nap tartanak, hajnaltól estig.
Reggelente 5.40-kor napüdvözlettel indítjuk el a napot és aktiváljuk magunkban az Isteni különböző aspektusait. A surya namaskara egyes sorait zengetjük közösen a fűben állva. Közben a naphoz kapcsolódva s energiáit magunkba integrálva minden nap másik aspektusát. Az Egység templomban/Ekamban délelőtt és délután is 2-2 folyamaton veszünk részt. Az első az életünkben lévő akadályok kitisztítása, a parishkara siddhi. Minden nap 3 akadályt fogalmazhatunk meg, melyeket az Isteni felold és kiold belőlünk. Ezt követően Pranopasana, csakratisztitó és aktiváló folyamat következik, minden nap egy csakrával foglalkozunk, így legalább 6 napra érdemes idejönni, hogy az összes csakrán végig tudjunk menni. Azért 6, mert a korona csakra az Istenhez tartozik így azt mi magunknak nem tisztítjuk. Ekkor elmondják hogy az adott csakra blokkja hogyan hat ki életünkre, illetve milyen változások következnek be ha aktiváljuk a csakrát.
Az ízletes vega ebéd után jönnek a délutáni programok. A sankalpa siddhi folyamatban 3 vágyunkat fogalmazzuk meg s kérjük beteljesülésüket tiszta szívből. Mudrákat tartunk, mantrákat énekelünk, kérjük s fogadjuk az Isteni áldását vágyaink beteljesülésére. Ekkor bármit kérhetünk, amire szenvedéllyel vágyunk s szívből érezzük. A 4. folyamat, a Mukthi Upasana során különböző spirituális aspektusokat ébreszt fel a tudatunkban az Isteni. A mai téma pl. az összekapcsoltság volt. Meditációban megtapasztaltuk hogy minden mindennel és mindenki mindenkivel összeköttetésben áll, én te vagyok, te én vagy, minden egy. Egy az univerzum, egy a világ, egy a tudat. Hihetetlen megtapasztalások vannak. A Mukti-Upasana jelentése olyan térben ülni az Isteni közelében, ahol nincs elválasztottság. A folyamat során transzcendentális illetve felébredett állapotokat tapasztalhatunk meg, ahol leolvadnak a határok ember és isteni között, ember és ember között, ember és univerzum között.
A nap zárása pedig a dasha santhi siddhi program a világbékeért. Minden este újabb területre kapunk békeáldást pl. háborúk megszűnése, nők és gyerekek elleni erőszak, termeszét és állatok elleni erőszak, családon belüli erőszak. Mindezek megszűnéséért imádkozunk s kapunk rá áldást.
Egyedi csodalatos élmény részese lenni mindennek. Az összefoglalót kedvenc idézetemmel zárom:

“Az Ekam az isteni játszótere. Ha az Ekamban ülsz, isten szívében ülsz.
Az Ekamban a kegyelem felülírja a sorsot és új életutat teremtesz magadnak.”

2019

Dasha Shanti Siddhik a Világ Béke Fesztiválon az EKAM-ban


Szeptember 12.
Béke meditáció szándék: Legyen vége minden háborúnak a világon
Áldást kapsz arra, hogy a tudatosságodban lévő belső háború és konfliktus mérséklődjön

Szeptember 13.
Béke meditáció szándék: Szűnjön meg a természet elleni erőszak, a természet károsítása
Áldást kapsz az otthonodra, hogy sok pozitív energia áramoljon be oda

Szeptember 14.
Béke meditáció szándék: Szűnjön meg a nők elleni erőszak
Áldást kapsz arra, hogy a családodban élő nők békésebbek legyenek

Szeptember 15.
Béke meditáció szándék: Szűnjön meg a gyerekek elleni erőszak
Áldást kapsz arra, hogy a gyermeke(i)d és a következő generáció békésen éljen

Szeptember 16.
Béke meditáció szándék: Tűnjön el a világból a vallási intolerancia
Áldást kapsz arra, hogy az istenivel való kapcsolatod megerősödjön

Szeptember 17.
Béke meditáció szándék: Szűnjön meg a faji megkülönböztetés
Áldást kapsz arra, hogy jobban megbecsüljenek és elfogadjanak a társadalomban

Szeptember 18.
Béke meditáció szándék: Szűnjön meg az állatokkal szembeni kegyetlenség
Nagyobb együttérzéssel leszel megáldva

Szeptember 19.
Béke meditáció szándék: Szűnjön meg a családon belüli erőszak
Áldást kapsz arra, hogy a családod békében éljen

Szeptember 20.
Béke meditáció szándék: Szűnjön meg a fiatalok elméjében lévő erőszak
Áldást kapsz arra, hogy az életedben jelen lévő fiatalok kiviruljanak és békésebbek legyenek

Szeptember 21.
Béke meditáció szándék: Szűnjön meg a gazdasági kizsákmányolás
Áldást kapsz arra, hogy sikeres legyél az életben

Szeptember 22.
Ez a nap lesz a folyamat betetőzése és a béke meditációs szándékot a világbékéért tartjuk majd és az emberiség kollektív tudatosságának emelkedéséért egy békésebb jövő felé.
Áldást kapsz a teljes felébredettség (a Mukti) felé történő elmozdulásod, spirituális fejlődésed elősegítésére, meggyorsítására.

Vegyél részt ezekben az erőteljes folyamatokban és járulj hozzá a világbékéhez!

Napi menetrend:

A Béketeremtők a világ minden tájáról élőben kapcsolódnak 15 órától 16 óráig.
Minden nap ebben az időpontban lesz az élő kapcsolódás. Az utolsó nap az ünneplésé lesz.
Azoknak a Béketeremtőknek, akik a campus-on vannak, a program reggel kezdődik és a béke meditációkkal fejeződik be az EKAM szentélyében.